Naék Pasar "Anggur Tua", RFID Rétrospektif Anti Palsu Nampilkeun Kaahlianana

"Dina sapuluh taun ka pengker, kuring asa jero pisan. Likur parantos ngagentos anggur beureum dina tuangeun wirausaha. Dina dua atanapi tilu taun ka pengker, jelas yén minuman keras parantos ngabédakeun minuman keras lami tina minuman keras anu sanés. Likur lawas tiasa nyarios langkung seueur carita. " Pupuhu PAX sareng Chief Research Officer Hu Run nyarioskeun sababaraha parobahan pasar minuman keras dina panonna.

Buka aplikasi kanggo maca laporan pangénggalna. Di Cina, ngadatangan baraya sareng rerencangan, sareng ngadatangan hiburan penting pisan sareng budaya anggur. Kalayan ningkatna standar hirup masarakat, sarat pikeun kualitas anggur terus-terusan robih. Dina taun-taun ayeuna, "nginum anggur lami" parantos populér dugi.

Anggur lami dipilarian ku pasar, sareng biaya idéntifikasi pribadi mahal

Anu disebut anggur lami nyaéta anggur anu parantos lami disimpen, sapertos Moutai langkung ti sapuluh taun ka pengker. Kalayan "pamutahiran konsumsi" minuman keras, anggur lami parantos langkung dikenal ku konsumén, sareng konsép "anggur lawas = anggur anu saé" laun janten populér. .

Anyar-anyar ieu, Lembaga Panilitian Hurun ngaluarkeun "Kertas Bodas Anggur Tua Cina Cina". Numutkeun kana data dina kertas bodas, 87% anu nginum anu nginum nilaint tinggi nyarios yén aranjeunna resep anggur lami, sareng 84% nyarios yén aranjeunna gaduh karep kuat pikeun mésér. "Kanggo" nginum anggur lami ", parobahan ieu dina konsép ogé teras-terasan ngamajukeun ékspansi pasar anggur lami. Numutkeun kana laporan "Indéks Pasar Anggur Tua Cina", diperkirakeun dugi ka taun 2021, ukuran pasar anggur lami bakal langkung ti 100 milyar.

Pangakuan konsumén sareng kamekaran skala pasar henteu ngan ukur nguntungkeun kategori "anggur lawas", tapi ogé nyandak tangtangan anu tangtu pikeun pasar anggur lami. Salah sahiji tantangan panggedéna nyaéta kumaha ngaktipkeun konsumén pikeun mésér anggur lami nyata kalayan percaya diri.

Baheula, penjahat di pasar anggur baheula sok nganggo sagala rupa cara pikeun niru anggur palsu pikeun nguntungkeun pisan. Salaku tambahan, rupa-rupa pabrik anggur sareng sering pangemasan bungkus ogé ningkatkeun seueur biaya pikeun idéntifikasi pribadi anggur lami. Candak Moutai salaku conto. Ngan taun kamari, lima mérek dagang "anggur nasional Moutai" dina bungkus sareng asesoris produk Moutai énggal diganti ku mérek dagang "Kweichow Moutai". Ieu pastina bakal nyababkeun idéntifikasi nyasabkeun pikeun konsumén anu henteu sering kontak sareng anggur lami.

Dina raraga ngabéréskeun masalah ieu sareng ngamajukeun ngembangkeun industri anu séhat sareng tertata, téknologi traceability anti pemalsuan parantos maénkeun peran anu penting.

Blok ranté anti-pemalsuan dilacak, anggur lami ogé kedah didigitalisasi

Candak Moutai salaku conto. Salaku merk minuman keras / anggur anu paling dikenal, parantos aya seueur "tutorial" dina Internét pikeun ngabantosan konsumén pikeun ngaidentipikasi kaaslian anggur lami, sapertos ningali detail tina botol, nutup tutup karét, sareng anti pemalsuan. Manual sareng metode luar anu sanés, tapi cara idéntifikasi éksternal ku mata taranjang pasti bakal aya waktos "nyabak mata", janten idéntifikasi ku cara téknis penting pisan.

Dina hal idéntifikasi Moutai, sistem panyusud anti anti pemalsuan babarengan diluncurkeun ku Maoyou Commune sareng Asosiasi Panilitian Budaya Moutai Beijing parantos ditampi. Maoyou Commune mangrupikeun platform tukeur kawéntar anu dikenal ku Moutai, idéntifikasi sareng budaya di bunderan babaturan Maoyou. Kumaha téknologi tiasa ngabantosan konsumén pikeun ngaidentipikasi anggur lami? Urang tiasa kéngingkeun sakilas ngeunaan sistem pelacakan anti pemalsuan tina Maoyou Commune.

Sacara sederhana, sistem pelacakan anti pemalsuan hartosna yén unggal botol Moutai ngagaduhan "KTP" unik nyalira, anu nyatet inpormasi dasar tina botol Moutai, sapertos taun, asal, sareng sajabana, anu tiasa dikenalkeun ku kode scanning sareng chip RFID. Cara pikeun ngabuktoskeun anggur anu lami.

Dumasar kana dasar dilacak anti-pemalsuan tradisional, Maoyou Commune ngagunakeun téknologi digital pikeun ningkatkeun sistem traceability anti pemalsuan. Mimiti, Maoyou Commune sareng JD Digital Co., Ltd. parantos ngenalkeun blok dina sistem traceability anti-pemalsuan na "See Zhen". Téknologi ranté, desentralisasi, kabuka, transparansi, sareng teu tiasa ngarobih téknologi blockchain ngajantenkeun téknologi traceability anti-pemalsuan langkung dipercaya.

Salaku tambahan, Maoyou Commune sareng kode sumber sorangan ogé parantos dioptimalkeun ku ningkatkeun stiker aslina kana stiker chip RFID. Versi stiker énggal langkung hésé ditiron, anu ningkatkeun biaya pemalsuan. Dina hal logistik, "See Zhen System" ogé parantos nyiptakeun sistem manajemen distribusi gudang logistik WMS + anu eksklusif, sareng unggal prosés sadaya sirkulasi minuman keras Moutai langkung jelas.

Ngaliwatan téknologi digital sareng ngadegna sistem panacak anti pemalsuan sacara umum, minuman keras Moutai anu lami anu dijual ku Maoyou Commune parantos ngahontal "otentik" sareng "dilacak". Pikeun konsumén, aranjeunna ngan ukur kedah ngahurungkeun telepon sélulérna sareng nyeken kodeu pikeun tiasa mésér anggur lami karesepna kalayan percaya diri sareng diajar ngeunaan inpormasi anggur anu saluyu.

Industri anggur lami pecah, sareng téknologi ngabantosan industri ngembangkeun sacara teratur

Naha éta nginum nyalira, mikeun kado, atanapi investasi koleksi, sigana nilai anggur lami terus-terusan ningkat, sareng di sebalik wabah pasar ieu, éta tetep kedah dirojong ku tatanan pasar anu saé.

Pikeun palanggan, mamang ngeunaan mésér anggur lami utamina aya dina kaaslian sareng sumber anggur. Sistem See Zhen anu diluncurkeun ku Maoyou Commune mangrupikeun serangan tepat kana titik nyeri tina dua aspek ieu. Dina hal idéntifikasi, Maoyou Commune gaduh langkung ti sapuluh taun pangalaman panilitian Maotai sareng jaminan ganda pikeun tim penilai anggur anu berwibawa. Dina hal dilacak, Maoyou Commune nganggo blokchain sareng téknologi traceability sanés pikeun ngenalkeun sareng ngirut pikeun ngalacak inpormasi sirkulasi anggur salami prosés. Ngarékam digital sareng ngolah. Kombinasi kaaslian sareng kaaslian leres-leres ngawangun sistem loop-tertutup, anu nyayogikeun palanggan pikeun ngaleungitkeun keraguan ngeunaan mésér anggur lami.

Kayaning Maoyou Commune, anu ngagunakeun téknologi digital pikeun ngawangun sistem lengkep kaaslian sareng katerapan anggur lami Moutai, nyayogikeun solusi praktis pikeun titik nyeri industri anggur lami salami sababaraha taun, sareng dugi ka tingkat tertentu naék ngembangkeun sadayana industri. Abdi percanten ka hareup. Téknologi ogé bakal nyayogikeun jaminan anu kuat pikeun pamekaran industri anggur lami anu séhat sareng tertib.


Pos waktos: Dec-07-2020